--
WELLCOME TO BZ NEWS 24/7 Search the latest job vacancies on Nigeria, Africa's largest job site. Find teaching jobs, NGO jobs and more across top companies now.
Immigration Recruitment: NIS Past Questions and Answers – 2023 Updated

Immigration Recruitment: NIS Past Questions and Answers – 2023 Updated

>



Immigration Recruitment: NIS Past Questions and Answers – 2023 Updated


NIS Mathematics Questions

1: What is the probability of having an odd number in a single toss of a 

fair die?

(a) 1/6

(b) 1/3

(c) ½

(d) 2/3


Answer: C


Use the following information for question 2 and 3

The surname of 40 children in a class was arranged in alphabetical 

order,16 of the surnames begin with O and 9 of the surnames begin 

with A. 14 letters of the alphabet do not appear as the first letter of a 


surname.

2: What is the probability that the surname of a child picked at random 

from the class begins with either O or A?

(a) 5/8

(b)7/8

(c)9/16

(d)14/25


Answer: A

3: If more than one surname begins with a letter besides A and O, how 

many surnames begin with the letter?

(a) 2

(b) 3

(c) 4

(d) 6

Answer: B

The table gives the score of a group of students in an English language 

test.

Scores 2 3 4 5 6 7

No. of Students 2 4 7 2 3 2

4: If a student is chosen at random from the group, what is the 

probability that he scored at least 6 marks?

(a) 3/20

(b) 1/5

(c) ¼

(d) 3/10

Answer: C


5: What is the probability that three customers waiting in a bank will be 

served in the Sequence of their arrival at the bank?

(a) 1/6

(b) 1/3

(c) ½

(d) 2/3

Answer: A

6: The probability that Kodjo and Adoga pass an examination are ¾ and 

3/5 respectively. Find the probability of both boys failing the 

examination.

(a) 1/10

(b) 3/10

(c) ½

(d) 2/3

Answer: A

7: The mean of 20 observations in an experiment is 4. If the observed 

largest value is 23, Find the mean of the remaining observations.

(a) 4

(b) 3

(c) 2.85


(d) 2.60

Answer: A

8: A group of eleven people can speak either English or French or both. 

Seven can speak English and six can speak French. What is the 

probability that a person chosen at random can speak both English and 

French?

(a) 2/11

(b) 4/11

(c) 5/11

(d) 11/13

Answer: B

If events X and Y are mutually exclusive, P(X) = 1/3 and P(Y) = 2/5, Use 

the information to answer questions 9 & 10.

9: P (X n Y) is

(a) 0

(b) 2/15

(c) 4/15

(d) 11/15

Answer: A


10: P (X u Y) is

(a) 0

(b) 2/15

(c) 4/15

(d) 11/15

Answer: A

11: A box contains 2 white and 3 blue identical marbles. If two marbles 

are picked at Random, one after the other, without replacement, What 

is the probability of picking two marbles of different colours?

(a) 2/3

(b) 3/5

(c) 2/5

(d) 7/20

Answer: D


Download NIS Mathematics Questions Full In PDF File Now Click Link Below:

https://docs.google.com/document/d/1GLRLVIoI7rF8TCpn2YnXTRtRWRynCbne/edit?usp=drivesdk&ouid=113679016640357822397&rtpof=true&sd=true

0 Response to "Immigration Recruitment: NIS Past Questions and Answers – 2023 Updated"

Post a Comment

Tell us what you think about this article?

Join Our Whatsapp group Join Our Whatsapp group
Join Our Whatsapp group Join Our Whatsapp group
Join Our Whatsapp group Join Our Whatsapp group
Join Our Whatsapp group Join Our Whatsapp group